У Херсоні лишилося до 180 тисяч містян – мер

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Росією Херсоні нині лишається до 180 тисяч містян. 

Про це повідомив в інтерв’ю “РБК-Україна” очільник міста Ігор Колихаєв

Жінка з українським прапором стоїть перед російськими військами на вулиці в Херсоні. Фото: Olexandr Chornyi / AP

До початку повномасштабного вторгнення в місті проживало до 300 тисяч осіб. Зараз, за словами Колихаєва, до Херсона їдуть багато людей з Маріуполя, Мелітополя та сусідніх населених пунктів, зокрема Снігурівки, Великої Олександрівки, розбомблених російськими військовими. 

“Ми їх розміщували в школах, багато хто з них і зараз залишається тут”, – каже посадовець. 

Водночас багато херсонців їдуть до окупованого Криму. Нині надходить інформація про те, що деяких з таких людей змушують вибачатися на камеру, якщо знаходять під час заїзду на півострів, наприклад, листування про російських військових. 

“Велика кількість виїжджає до Криму і чекає на те, що буде далі з Херсоном та Херсонською областю. Інколи люди їдуть, потім повертаються, починаються обстріли, і вони знову виїжджають. Дуже багато виїхало моряків, яким потрібно було йти в рейси. Вони через Крим їдуть до Туреччини, Грузії”, – розповідає Колихаєв.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляла, що на території Херсонської області лишаються близько 500 тисяч осіб. До початку російського вторгнення населення регіону становило близько мільйона. 

Нагадаємо, що на окупованій Херсонщині наростає гуманітарна криза. Так, ліків у Херсоні лишилося на два тижні, а про нестачу харчів повідомляють у різних населених пунктах регіону. Попри це росіяни не пропускають гуманітарних вантажів, а подекуди й грабують волонтерів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter