На Одещині правоохоронці затримали 5 людей, які виправдовували збройне вторгнення РФ в Україну

Дата: 03 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На Одещині кіберфахівці Служби безпеки України викрили п’ятьох людей, які публічно виправдовували збройне вторгнення Росії в Україну та підтримували дії окупантів.

Про це повідомили в Управлінні СБ України в Одеській області.

Фігуранти поширювали у заборонених в Україні соціальних мережах матеріали, які героїзували російських загарбників та агітували до співпраці з державою-агресором“,  йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання прибічників Росії правоохоронці вилучили комп’ютери та мобільні термінали із доказами протиправної діяльності. 

За даним фактом розслідують кримінальні провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) ККУ.

Наразі вже повідомили про підозру трьом колаборантам. Обвинувальні акти щодо них скерували до суду.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці травня до суду скерували обвинувальні акти щодо трьох мешканців Львова, яких обвинувачують у розпалюванні національної ворожнечі, ненависті та приниженні національної честі та гідності. 

За даними слідчих, троє товаришів створили публічні облікові записи у російській соцмережі “Однокласники” та публікували там матеріали, що розпалювали ворожнечу щодо українців.  Спецслужбовці наголошували, що приниження гідності української нації та її історичного минулого були основними темами й для дискусій в коментарях під дописами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter