На Миколаївщині військові вийшли на протест: кажуть, що через недостатню підготовку

Дата: 04 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині близько сотні військових 187 батальйону 123 бригади ТрО вийшли на мітинг, щоб привернути увагу до недостатньої підготовки та нестачі озброєння для участі в бойових діях на Донецькому напрямку.

Про це розповідає “Суспільне”. 

Фото: “Суспільне”

Акція відбулась у Вознесенську. 

Бійці відмовились виконувати бойове завдання та самовільно залишили військову частину на Донбасі. Вони пояснюють свій вчинок недостатньою підготовкою та ігноруванням їхніх вимог командирами. 

“Я неодноразово звертався навіть на свою ділянку, за яку відповідав я. Просив надати ПКМи, кулемети. (Мені відповіли, що. – Ред.) у нас немає, ми не можемо надати. А далі Донбас, а з чим?” – каже командир взводу Сергій. 

Сергій. Фото: “Суспільне”

Начальник управління психологічної підтримки персоналу командування сил ТрО Олександр Пухальський говорить, що зброєю та військовою технікою підрозділ повністю укомплектований. А вчинок бійців передбачає кримінальну відповідальність.

“Відповідно до рапортів командирів підрозділів ці військовослужбовці певний час кожен у свій день здійснювали самовільне залишення військової частини. Однак кримінальним кодексом передбачено, що три дні у військового є, умовно це дисциплінарна відповідальність. На четвертий день в діях військовослужбовця фактично вбачаються ознаки кримінального правопорушення”, — наголошує Пухальський.

Представник Військової служби правопорядку України, який був на зустрічі з військовослужбовцями, відмовився коментувати ситуацію. “Суспільне” звернулось з інформаційним запитом до служби, а також командування 123 бригади ТрО.

Нагадаємо, що Верховна Рада дозволила підозрюваним у дезертирстві та СЗЧ замість в’язниці повертатись у військо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter