На Миколаївщині від осколків боєприпасів загинули юнак та жінка

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині загинув юнак, який підняв з землі осколок нерозірваного боєприпасу. 

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Ілюстративне зображення. Фото: ДСНС

Також, за словами Кіма, на Миколаївщині від осколка боєприпасу загинула мати двох дітей. 

“Будь ласка! Не беріть нічого, не чіпайте. Може здетонувати будь-якої миті. Викликайте рятувальників!” – закликав голова Миколаївської обласної військової адміністрації.

Кім також повідомив, що нині противник у регіоні деморалізований, біжить, полишаючи техніку у полях, та шукає пальне: 

“Техніка, що у полях, – ваша. Забираєте все! Або передавайте військовим. Це компенсація. Солярку не давати. Нічого не давати. Виливайте, паліть! Ворогу нічого не даємо і женемо орків!”.

Нагадаємо, що у війні з Україною Росія використовує заборонені касетні бомби. Про виявлення таких боєприпасів повідомляли, зокрема, рятувальники на Одещині, розслідувачі Bellingcat, а також міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

Касетні бомби скидають із повітря чи запускають із землі. Такий тип бомб розривається у повітрі, випускаючи десятки чи навіть сотні менших бомб, які можуть покривати територію розміром у кілька футбольних полів. Люди, котрі перебувають в радіусі дії цієї бомби, можуть загинути чи отримати поранення. Касетні суббоєприпаси часто не вибухають при початковому ударі. Рештки таких боєприпасів діють як наземні міни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter