На Миколаївщині росіяни розстріляли автобус із персоналом дитячого будинку: троє жінок загинули

Дата: 08 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині російські окупанти розстріляли автобус, який віз персонал дитячого будинку.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської облради.

Джерело: pixabay.com

За попередньою інформацією, троє виховательок загинули на місці, ще двоє отримали поранення. Їм з іншими колегами вдалося дістатися до позицій українських військових, де їм надали допомогу.

Усі вони їхали замінити своїх колег на роботі на мікроавтобусі, який мав знак Червоного хреста.

“Лише вдумайтесь, навіть маркування “червоного хреста” не зупинило військо антихриста, бо в їхніх пустих головах відсутнє будь-що людське. Співчуття рідним загиблих. Путінські орки приїхали воювати в Україну з “нацистами”. Моя порада: хочете побороти нацизм – стріляйте собі прямо в голову. Це єдиний шлях досягти вашої мети, бо саме ви і є нацистами на українській землі! Відповісте за кожне забране життя! І пощастить, якщо ви доживете до трибуналу, де вас будуть судити!”, – написала голова облради Ганна Замазєєва.

Джерело: телеграм-канал Миколаївської облради

Раніше стало відомо про те, що під час російського авіаудару 7 березня по селищу Макарів Київської області снаряд влучив на територію держпідприємства “Макарівський хлібозавод”, 13 людей загинули.

Всього станом на 7 березня від початку російської агресії проти України загинули або отримали поранення щонайменше 1 207 цивільних осіб. Такі дані наведено в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Нагадаємо, що Рада ООН із прав людини створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії Росії, а до України вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Українські громадські та урядові організації нині зафіксували всі типи воєнних злочинів з боку Росії.

Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter