На місцях у Німеччині попередили про обмежені можливості з приймання нових біженців

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

З огляду на стабільно високий рівень міграції деякі райони Німеччини попередили про те, що більше не зможуть приймати нових біженців. 

Про це повідомляє Welt.

Фото: Depositphotos

“Кілька районів і муніципалітетів переповнені регулярною та нелегальною міграцією. Інтеграція всіх людей більше неможлива. Проблеми стають дедалі більшими й більшими. За всієї важливої солідарності з Україною ми ставимо питання, чи потрібно стільком людям з країни, яку атакує Росія, приїздити до нас”, – сказав президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер.

Лише в землі Баден-Вюртемберг проживає вдвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції.

Натомість Загер запропонував українцям використовувати “захищене від погодних умов житло на безпечному Заході України”, як свого часу казала й міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

“Можливо, Польща також була б готова прийняти більше українських біженців, якби була підтримка з боку ЄС”, – припустив Загер.

Він також зазначив, що попри обіцянки федерального уряду малоймовірно, що кількість депортацій істотно зросте.

“Осіннє оголошення канцлера Олафа Шольца про те, що держава “нарешті масово депортуватиме” людей, було нічим іншим, як заспокійливою пігулкою з гірким присмаком, оскільки вона не спрацювала”, – сказав президент асоціації.

Від імені районів він закликав до “послідовного захисту кордонів Німеччини, доки зовнішні кордони ЄС є такими пористими”, щоб запобігти в’їзду до країни мігрантам без перспективи отримання притулку. Він також запропонував “масштабні політичні дебати” щодо міграції.

Нагадаємо, що 24 листопада минулого року в Бундесраті, представництві німецьких федеральних земель, затвердили рішення Бундестагу продовжити статус тимчасового захисту для біженців з України до початку березня 2025 року.

Вже цього року влада Німеччини схвалила платіжні картки для біженців. Вони не будуть привʼязані до банківського рахунку, а використовувати їх можна лише для купівель у межах країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter