У Німеччині Бундестаг схвалив платіжні картки для біженців: що це таке

Дата: 15 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Влада Німеччини схвалила платіжні картки для біженців. Вони не будуть привʼязані до банківського рахунку, а використовувати їх можна лише для купівель у межах країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фото: Frank Hoermann / SvenSimon / picture alliance

Так, німецький Бундестаг ухвалив поправки до закону про виплати біженцям. Ціль цієї правки – запобігти переказу коштів біженцями своїм сім’ям, які залишилися в Україні, а також людям, які переправляють до країни нелегальних мігрантів.

Переказати ці кошти на інший рахунок буде неможливо, як і використовувати за межами Німеччини.

Водночас користувачі таких карток зможуть перевіряти баланс на них. Кожна земля сама вирішуватиме, яку суму соціальних виплат переказувати на картку біженців. Можливість зняття готівки також обмежать за рішенням кожної землі окремо.

Одним з перших платіжні картки для біженців у грудні 2023 року запровадило місто Грайц у федеральній землі Тюрингія. На початку 2024 року 14 з 16 федеральних земель Німеччини узгодили єдині стандарти запровадження таких карток. Повний перехід на нову систему соціальних виплат біженцям очікується до кінця 2024 року.

Нагадаємо, що Асоціація міст і муніципалітетів Німеччини пропонує надати українцям можливість влаштовуватися на роботу без достатнього знання німецької мови. Це мало б прискорити їхню інтеграцію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter