На Мальті жінкам дозволили робити аборти, якщо існує загроза життю чи здоров’ю матері

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мальтійський уряд опублікував законопроєкт, у якому йдеться про можливість пом’якшення суворих законів країни щодо абортів. Найближчим часом його мають обговорити члени парламенту Мальти.

Про це повідомляє The Guardian.

Фото: Kevin Schembri Orland / AP

Згідно з опублікованим законопроєктом, на Мальті дозволять переривати вагітність, якщо життя або здоров’я жінки перебуває під серйозною загрозою, а плід занадто малий, щоб можна було викликати пологи. 

Ізабель Стабіле, активістка Doctors for Choice, сказала, що поправки до закону щодо абортів не відповідають вимогам, оскільки вони не містять положень про переривання вагітності в разі зґвалтування чи інцесту або в разі аномалії розвитку плоду.

Разом з тим, за словами активістки, близько 400 людей на Мальті на рік замовляють таблетки для аборту онлайн для використання вдома.

Мальта – єдина країна в Європейському Союзі, яка має повну заборону на аборти. Нині лікарів там можуть ув’язнити на чотири роки, якщо вони переривають вагітність, щоб урятувати життя матері. Жінок, які переривають вагітність із тієї ж причини, також карають чотирма роками ув’язнення.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки суд штату Джорджія визнав неконституційною заборону на аборти після шостого тижня вагітності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter