На Львівщині викрили лікарку, яка вимагала хабарі за оформлення інвалідності військовим

Дата: 02 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Львові викрили на вимаганні хабарів медика Львівського обласного госпіталю ветеранів.

Про це повідомили в СБУ.

Корупційна схема, як встановили слідчі, працювала ще на етапі формування первинних документів. На свої “послуги” зловмисниця встановила різні розцінки, наприклад за зміну групи інвалідності пораненому бійцю просила 8 тисяч доларів. Лікарку затримали під час отримання всієї суми хабаря. 

Під час обшуків за місцями роботи та проживання правоохоронці виявили теки з документами бійців АТО та чорнові записи. Нараз їй готуються повідомити про підозру за статтею “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

У разі доведення провини їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у 2018 році лікарі медико-соціальної експертної комісії вимагали хабар у ветерана АТО Петра Олексюка. Зрозумівши, що лікарі хочуть отримати від нього гроші, ветеран разом з батьком повідомив про злочин до СБУ, а тому медиків затримали. Однак згодом суд більш ніж на рік затягнув розгляд цієї справи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter