На Львівщині спалили редакцію газети “Голос Самбірщини”

Дата: 19 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

На Львівщині невідомі спалили редакцію газети “Голос Самбірщини”.

Про це розповів голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Редакція районної газети "Голос Самбірщини" вигоріла через свідомий підпал. Завтра люди не отримають свою улюблену…

Gepostet von Sergiy Tomilenko am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Редакція видання розташовувалася на другому поверсі комплексу разом із друкарнею. Пожежу виявила бухгалтерка газети, коли прийшла на роботу. За словами Томіленка, причиною пожежі став свідомий підпал. Невідомі також винесли з редакції сейф, де зберігалися статутні документи. Згодом його з усім вмістом знайшли на вулиці в кущах. 

Відомо, що рік тому газета “Голос Самбірщини” перестала бути державним виданням, проте за рішенням районної ради редакція мала право перебувати у своєму приміщенні, бувши і в приватному статусі.

“Друкарня пішла на приватизацію. Сесія райради наклала обмеження, що приватизація не має торкатися нежитлових приміщень, у яких знаходиться редакція. Та, коли редактор намагалася укласти новий договір на користування приміщеннями, виявилося, що увесь комплекс  – включно з редакційними приміщеннями – приватизовано”, – розповів Томіленко. 

НСЖУ вже висловила солідарність із львівськими колегами та закликала МВС та Нацполіцію ефективно та оперативно розслідувати інцидент. 

Нагадаємо, що з початку року експерти ІМІ налічили 226 випадків порушень прав журналістів в Україні. Зокрема, один випадок убивства, 93 випадки перешкоджання, 34 випадки погроз, 20 випадків побиття, 21 випадок обмеження доступу до публічної інформації та 16 випадків кібератак. 

Як відомо, кожні п’ять днів в Україні б’ють журналіста

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter