На Луганщині загинула військовослужбовиця 3 ОШБр Юлія “Тиша” Бояновська

Дата: 14 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Луганській області поблизу села Греківка Сватівського району загинула старша стрільчиня-операторка 3 окремої штурмової бригади Юлія “Тиша” Бояновська. Їй було 19 років.

Про це повідомила заступниця голови Бібрської міськради Оксана Довгаль.

Фото: Права молодь

“У визвольних боях за Україну жертовно віддала своє життя й навіки стала до лав Небесного Воїнства наймолодша наша Героїня – військовослужбовиця в/ч А4638, старша стрільчиня-операторка 1 штурмового відділення 3 штурмового взводу 1 штурмової роти 1 штурмового батальйону, солдатка Бояновська Юлія Ігорівна, яка проходила військову службу за контрактом. Прийняла свій останній бій біля населеного пункту Греківка Сватівського району Луганської області 12 серпня 2024 року”, – йдеться в повідомленні.

У вересні дівчині мало виповнитися 20 років.

Раніше Юлія була членкинею львівського осередку “Правої Молоді”.

“Подруга Тиша була з тих людей, що готові були в будь-який момент прийти на поміч, допомогти всім чим зможе і надати будь-який ресурс, щоб допомогти своїй державі, побратимам і посестрам, її псевдо Тиша було про те, щоб слухати спокійно, але діяти – впевнено, як найгучніша гармата в арсеналі”, – згадують побратими і посестри загиблої.

У захисниці залишилися батьки та 17-річний брат.

Нагадаємо, що в травні цього року під час ротації на Харківському напрямку 29 травня загинула журналістка “Суспільного” та парамедикиня добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри” Ірина Цибух

Починаючи з 2015 року вона їздила на Донбас як військова парамедикиня, була бойовою медикинею в складі добровольчого батальйону “Госпітальєри”, який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter