На Київщині знайшли тіло вбитого росіянами волонтера з Чехії

Дата: 17 Травня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині біля селища Макарів правоохоронці виявили тіла трьох убитих російськими військовими цивільних, серед яких громадянин Чехії, що був волонтером. 

Про це повідомив начальника поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Скриншот відео

Тіла вбитих чоловіків знайшли обабіч окружної дороги неподалік населеного пункту, де в період бойових дій російські військові розміщували свої позиції. Усіх росіяни розстріляли в різні частини тіла: двом вистрелили в голову, а одному – у живіт. Поряд з похованням також виявили розтяжку з гранатою Ф-1, яку залишили окупанти. 

“На місці захоронення знайшли документи одного із загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати, за яких обставин вони зникли на території України”, – каже Нєбитов.

Раніше чеські медіа повідомляли про 49-річного громадянина Чехії на ім’я Томаш, який перестав виходити на зв’язок з рідними 2 березня. Від початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік вирішив як волонтер допомагати евакуювати цивільних спочатку зі Львова до кордону, але врешті поїхав під Київ.

Скриншот відео

Його розстріляну автівку журналісти раніше знайшли біля селища, однак тіло Томаша серед загиблих не знаходили, а тому вважали чоловіка безвісти зниклим. 

Розстріляна автівка Томаша, яку знайшли журналісти. Фото: Majda Slámová / Voxpot

У поліції Київщини повідомили, що у вбитого на батьківщині залишалися дружина та брат. 

Окрім знайдених під Макаровим чоловіків правоохоронці виявили неподалік села Раківка тіло ще одного розстріляного місцевого жителя – колишнього оперативного працівника органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії. В період окупації чоловік вийшов по дрова й не повернувся. Як виявилося, російські солдати роздягнули його, розстріляли й поховали на полі поряд зі своїми бойовими позиціями.

“Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть із власних осель. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень у ділянку тулуба” – зазначає Нєбитов.

Станом на початок травня на Київщині правоохоронці знайшли вже понад 1,2 тисячі тіл цивільних, яких убили російські військові під час окупації регіону. Доля ще декількох сотень людей досі невідома. 

Нагадаємо, що нещодавно також поблизу Макарова поліцейські виявили поховання трьох цивільних, убитих пострілами в голову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter