На Київщині відновили гуртожиток, де житимуть переселенці, які втратили житло через вторгнення РФ

Дата: 01 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На Київщині у селі Михайлівка-Рубежівка реконструювали старий гуртожиток для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Там будуть мешкати 19 родин, які втратили житло через російську агресію.

Про це поінформував очільник  Київської ОВА Руслан Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко

Старий гуртожиток у селі Михайлівка-Рубежівка реконструювали силами Ірпінської міськради, благодійного фонду “ЖИТЛО для ВПО” та польської компанії “Dom Development”.

Занедбана будівля стала Центром соціалізації для ВПО. Тут облаштували сучасні смарт-квартири. Наразі в них мешкатимуть 53 особи. Зокрема, багатодітні сім’ї, соціальні працівники, лікарі, вчителі, працівники комунальних служб тощо. Нові оселі – соціальне житло, яке протягом 10 років не передаватиметься у приватну власність“, – написав Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко

Відновлювальні роботи розпочали на початку червня минулого року. У гуртожитку облаштували каналізацію та підвели газ. Споруда пристосована для людей з інвалідністю.

Квартири повністю відремонтовані, звукоізольовані, обладнані кухонними меблями, окремими ванними кімнатами. Територію біля будівлі облаштують навесні.

Чиновник додав, що загалом на Київщині зареєстровані понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб. В області функціонують 32 місця тимчасового поселення ВПО, в тому числі 17 модульних містечок.

Нагадаємо, на початку січня 2024 року Кабінет Міністрів затвердив порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні після 24 лютого 2022 року 3,6 мільйона громадян стали переселенцями. Станом на початок листопада в державі налічувалося 4,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter