Кабмін удосконалив порядок надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям

Дата: 05 Січня 2024
A+ A- Підписатися

5 січня 2024 року Кабінет Міністрів затвердив порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Тимчасове житло для ВПО. Ілюстративне фото

“Сьогодні Кабмін вніс зміни до постанови від 29.04.2022 №495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”, – йдеться у повідомленні.

Ухваленими змінами перелік пріоритетності надання тимчасового житла ВПО доповнено новими категоріями.

Зокрема, тепер туди входять:

  • родини військових з-поміж ВПО;
  • переселенці, які повторно перемістилися через збройну агресію Росії;
  • ВПО з-поміж жителів відповідної тергромади, яка здійснює забезпечення житловими приміщеннями із фонду, житло яких було зруйноване.

Даний документ також розширює можливості фінансування житлового фонду для тимчасового проживання ВПО органами місцевого самоврядування. ОМС територій, з яких переміщуються ВПО, тепер можуть брати участь у розподілі житлового фонду у приймаючих громадах.

Окрім цього, тепер переселенці можуть бути зареєстровані як особи, які потребують тимчасового житла, навіть якщо житловий фонд відсутній на момент їхнього звернення.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні після 24 лютого 2022 року 3,6 мільйона громадян стали переселенцями. Станом на початок листопада в державі налічувалося 4,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter