На Київщині росіяни систематично застосовують насильство проти цивільних – Арестович

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На територіях, зайнятих російськими окупантами навколо Києва, систематично спостерігається застосування насильства проти місцевого населення.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу в Медіацентрі України.

Зруйнований будинок та розтрощена машина в Ірпені. Джерело: Суспільне

У містах навколо Києва систематично спостерігається застосування насильства проти місцевого населення. Якщо раніше такі випадки були поодинокі, то ситуація погіршилася”, – сказав він.

За словами Арестовича, російська армія свідомо знищує українське населення.

Це геноцид. Таких випадків сотні, навіть не десятки“, – зазначив радник глави Офісу президента.

Інформацію про злочини окупантів у регіоні підтвердив і начальник Головного управління Національної поліції України у Київській області Андрій Нєбитов. За його словами, на захоплених окупантами територіях люди залишилися не лише без світла, газу, їжі та води, а й страждають від знущань ворогів.

Він додав, що в Ірпені окупанти розстрілюють цивільних, навіть коли люди підіймають руки вгору, щоб показати, що у них немає зброї. 

“В Ірпені під час спроби зняти знущання з людей було вбито громадянина Америки та журналіста видання Times, а його колегу було поранено. Водія, який їх возив Ірпенем, ми досі знайти не можемо. Трупи тривалий час продовжують лежати на узбіччях вулиць та поїздах… Така поведінка ворога говорить про те, що він повністю нехтує будь-якими правилами ведення війни”, – заявив Нєбитов під час брифінгу.

Раніше у Бучі на Київщині щонайменше 67 містян поховали у братській могилі.

Також у всьому Приірпінні, як вже розповідав колишній мер Ірпеня Володимир Карпюк, тіла загиблих лежать у підвалах та на вулицях, а окупанти не дозволяють забирати їх навіть Червоному Хресту. Росіяни морять жителів містечок поблизу Києва голодом, холодом та фактично тримають у заручниках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter