На Київщині повністю та частково відновили 11 784 обʼєкти

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Київській області продовжують відновлювати пошкоджені внаслідок російської військової агресії обʼєкти. Наразі вдалося повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності відновити 11 784 об’єкти. Роботи проводять за кошти, виділені з резервного фонду державного та місцевих бюджетів, а також за сприяння міжнародних партнерів, організацій та фондів. 

Про це повідомив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Фото: EPA/UPG

“Продовжуємо щоденну роботу з відновлення Київщини. Тривають поточні ремонти. Також працюємо над комплексним відновленням пошкодженого окупантами. Зважаючи на масштаби зруйнованого, роботи ще дуже багато. Але завдяки спільній роботі всіх органів влади та сприяння наших закордонних партнерів ми з впевненістю дивимося в майбутнє”, – зазначив Бойко.

Так, серед відновлених об’єктів житлового фонду найбільшу кількість становлять приватні та багатоповерхові будинки. Загалом це 10 365 будівель, серед яких 6 478 відновлено повністю та 3 887 об’єктів відновлено частково, але із забезпеченням життєдіяльності.

Також триває відбудова об’єктів соціальної сфери. За цей час уже вдалося відновити повністю та частково 187 закладів загальної середньої та дошкільної освіти, 100 закладів охорони здоров’я та 66 ЦНАПів.

Раніше ZMINA писала, що з 10 травня в “Дії” кабмін розпочне тестувати програму “єВідновлення”, у межах якої людям, чиї домівки постраждали через російську агресію, виплачуватимуть кошти на ремонт. Пріоритет віддаватимуть учасникам бойових дій, сім’ям загиблих військових, мобілізованим до армії, багатодітним родинам та людям з інвалідністю.

Нагадаємо, що в Ірпені знесуть будівлю, на якій британський стріт-арт-художник Бенксі лишив стінопис – дівчинку-гімнастку зі стрічкою, сам малюнок місцева влада пообіцяла зберегти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter