В Ірпені зносять розбитий росіянами будинок із роботою Бенксі, малюнок пообіцяли зберегти

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В Ірпені знесуть будівлю, на якій британський стріт-арт художник Бенксі лишив стінопис — дівчинку-гімнастку зі стрічкою, сам малюнок місцева влада пообіцяла зберегти.

Про це повідомила депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло у фейсбуку.

Джерело: bzh.life

За її словами, будинок на вулиці Северинівській, 158 зі стінописом почали зносити 18 квітня, згодом мають знести сусідній. Загалом роботи триватимуть близько двох тижнів.

Картину всесвітньо відомого художника демонтують окремо та збережуть, оскільки вона уже є “культурним надбанням мікрорайону”, уточнила Нечитайло.

Цю інформацію підтвердив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук у коментарі ITV. За його словами, саме через Бенксі половину будинку розбиратимуть вручну, щоб зберегти малюнок.

“Ми звичайно його збережемо, можливо, тут на території недалеко від цих будинків в майбутньому буде розміщено невеликий меморіал або скульптура з цим малюнком”, — сказав він.

Відомо, що крім цього малюнка, Бенксі створив ще шість графіті в Україні: всі вони — у Києві та Київській області. Один — на майдані Незалежності в Києві, на ньому зображено дітей, що гойдаються на гойдалці з протитанкового їжака. Ще два у Бородянці: на одному з них гімнастка стоїть на руках, на другому хлопець кидає на підлогу чоловіка в кімоно, схожого на Путіна.

Бенксі також належить авторство малюнків, на яких зображено жінку в халаті з вогнегасником (Гостомель), бородатого чоловіка, що приймає ванну, та броньовану вантажівку з боєголовкою у вигляді пеніса.

Нагадаємо, Бенксі — псевдонім англійського художника графіті, політичного активіста та режисера. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Його графіті почали з’являтися на вулицях міст від початку 1990-х. Нині вони оцінюються в мільйони доларів, це значно збільшує вартість нерухомості, на якій розміщені малюнки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter