У травні через “Дію” українцям почнуть виплачувати кошти на відновлення житла

Дата: 22 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
З 10 травня в “Дії” кабмін розпочне тестувати програму “єВідновлення”, у межах якої людям, чиї домівки постраждали через російську агресію, виплачуватимуть кошти на ремонт.
 
Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
Фото: Pexels

За його словами, уряд 21 квітня вирішив ухвалити постанову, яка дозволяє почати тестувати програму “єВідновлення”, щоб уникнути помилок і непорозумінь.

“Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку, – йдеться у повідомленні.

Пріоритет надаватимуть учасникам бойових дій, сім’ям загиблих військових, мобілізованим до армії, багатодітним родинам та людям з інвалідністю.

Нагадаємо, що до Реєстру пошкодженого і зруйнованого житла, що визначає механізм компенсації, вже приєдналися 600 громад, які формуватимуть свою автоматичну чергу заявників на отримання житлового сертифіката.

Раніше ZMINA повідомляла, що компенсації надаватимуть виключно за пошкоджену або зруйновану з 24 лютого 2022 року житлову нерухомість, наприклад квартири, кімнати в гуртожитках, будинки та навіть ті об’єкти будівництва, у яких зведені опорні та зовнішні конструкції.

Не поширюється дія закону на об’єкти, які на дату введення воєнного стану були на тимчасово окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter