На Київщині повідомили про підозру чоловіку, який намагався вкрасти графіті Бенксі

Дата: 02 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який у Гостомелі намагався вкрасти графіті Бенксі. Йому інкримінують закінчений замах на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Стіна з графіті до та після викрадення. Фото: Сергій Жук

“За даними слідства, мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку в Гостомелі графіті “Жінка в протигазі” всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Усвідомлюючи цінність роботи, він планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд”, – йдеться в повідомленні.

До викрадення киянин залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив у тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу муралу. 

“Після того як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стретч-плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки був викритий співробітниками військової адміністрації”, – додають в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування проводить Бучанське райуправління ГУ Нацполіції в Київській області. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і до неї не може бути застосоване кримінальне покарання, доки її провину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше ZMINA писала, що британський художник графіті Бенксі відвідав Гостомель після деокупації. На фасаді першого поверху напівзруйнованого будинку він створив графіті “Жінка в протигазі”. Згодом його визнали культурним надбанням. 

Нагадаємо, що в грудні Бенксі створив 50 малюнків-трафаретів, виставив їх на продаж через сайт благодійного фонду, всі отримані гроші підуть на допомогу для України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter