На Київщині чоловік ударив ножем поліціянта, який приїхав на виклик щодо домашнього насильства

Дата: 20 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На Київщині правоохоронці затримали чоловіка, який напав на поліціянта, що приїхав на виклик щодо домашнього насильства в родині. 

Про це розповіли в Нацполіції.

Випадок трапився 19 травня. 

Опівночі 13-річна дівчина зателефонувала до поліції, щоб повідомити, що її 38-річний батько вчиняє домашнє насильство щодо матері. Один з поліціянтів, приїхавши на виклик, отримав ножове поранення. Патрульний зробив попереджувальний постріл у повітря, а наступний – у ногу нападнику. 

“Правопорушник намагався тікати, однак його затримали. Оперативника госпіталізували у лікарню. Нападник також перебуває у лікарні з вогнепальним пораненням коліна. Наразі загрози їхньому життю та здоровʼю немає”, – розповідають у Нацполіції. 

За вчинене чоловіку тепер загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне. 

Нагадаємо, що нещодавно парламент попередньо підтримав погодження українського законодавства зі Стамбульською конвенцією. Україна ратифікувала конвенцію із заявами, що містять певні застереження, про які можна прочитати за посиланням.

Досі за домашнє насильство в Україні переважно притягують до адміністративної відповідальності. У січні 2024 року правоохоронці зареєстрували рекордні майже пів тисячі кримінальних проваджень щодо випадків насильства в родинах. 

Торік на Київщині знайшли тіло жінки, зниклої безвісти ще три роки тому. У вбивстві підозрюють її співмешканця. До цього на Вінниччині підозру отримав чоловік, який убив цивільну дружину, закопав тіло в лісі, а людям казав, що вона пішла від нього. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter