На кінофестивалі “Берлінале” відбулася прем’єра фільму Шона Пенна про війну в Україні

Дата: 19 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

18 лютого у рамках Берлінського кінофестивалю відбувся прем’єрний показ документального фільму Шона Пенна та Аарона Кауфмана “Суперсила” (Superpower).

 Про це повідомило видання The Hollywood Reporter. Кадри стрічки поширив і керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Шон Пенн під час знімання фільму. Джерело: АР
“У фільмі розповідається про війну за незалежність, російське вторгнення, яке сам Шон Пенн зустрів у Києві і бачив на власні очі перший день початку повномасштабної війни. Дякую Шону та Аарону за цей чудовий фільм”, – написав Єрмак.

Керівник ОП додав, що битва за правдиву історію – це ще один фронт війни, на якому ми повинні виграти. Правда у кіно – це наша перемога.

Шон Пенн прилетів у Берлін із Києва, який відвідував, щоб показати стрічку українському президенту. Це була вже його шоста поїздка до України.

Перед прем’єрою документального фільму Пенн зі сцени подякував кінофестивалю за проведення показу та “повагу до українців, які воюють від імені всіх нас“.

Після показу Суперсили  глядачі аплодували режисерам та знімальній групі стоячи.

Зйомки фільму  розпочалися у листопаді 2021 року. Спочатку ідея фільму полягала в тому, щоб показати, як популярний комедійний актор  перетворився на успішного політика. Стрічка розповідає також про історію України з 2014 року та включає документальні кадри, що зафіксували події часів Майдану та анексії Криму.

Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ на територію України, знімальна група на якийсь час покинула країну. Влітку 2022 року зйомки відновилися. Тепер у центрі уваги документалістів опинилися військові дії та спричинені ними наслідки для життя країни.

Пенн побував у Сєвєродонецьку  під час важких боїв за місто. Для “Суперсили” він узяв інтерв’ю у багатьох українських політиків, журналістів, дипломатів, військових.

Нагадаємо, у рамках 73-го Міжнародного Берлінського кінофестивалю покажуть вісім фільмів про Україну.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter