На Каннському кінофестивалі українська блогерка Ілона Чернобай облила себе “кров’ю” на підтримку України

Дата: 22 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На 76-му Міжнародному Каннському кінофестивалі, який розпочався 16 травня і триватиме до 27 травня, фітнес-тренерка та блогерка Ілона Чернобай влаштувала акцію на підтримку України. Жінка вийшла на червону доріжку кіноогляду в сукні в кольорах українського прапора та облила себе червоною фарбою, що символізувала кров.

Відео з перформансом опублікувала і сама Чернобай. 

Фото: NV

Так, пройшовши сходами, українка дістала із сукні заховані пакети зі штучною кров’ю та вилила рідину на себе. Охоронці виштовхали її з червоного хідника, але фото та відео одразу зʼявилися в медіа та соцмережах.

Чернобай родом із прифронтового Краматорська, який уже вдруге з 2014 року був під загрозою окупації.

“Акція була в підтримку окупованих територій і наших людей, які там живуть! Всіх людей України. А по Каннській доріжці прямо зараз ходять блогери та продюсери окупантів, які представляють свої фільми на фестивалі! Мене це все стосується особисто! Я з Україною в серці. Я зробила те, що повинна була”, – наголосила блогерка. 

Жінка додала, що після перформансу їй заборонили приходити на фестиваль та багато інших заходів. 

Подібний перформанс відбувся і торік. 20 травня 2022 року на Каннському кінофестивалі перед прем’єрою фільму Джорджа Міллера “Три тисячі років туги”, напівоголена представниця французької групи активістів SCUM влаштувала перфоманс на червоній доріжці. У такий спосіб жінка намагалася привернути увагу до проблеми сексуального насильства над українськими жінками в умовах війни.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року на Каннському кінофестивалі анонсували прем’єру документального фільму “Звідки куди” (In the Rearview) польського режисера Мачека Хамела про евакуацію українських біженців після початку повномасштабного вторгнення Росії. Стрічка є спільним проєктом Польщі, Франції та України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter