На інклюзивне мистецтво наступного року з бюджету виділять 30 мільйонів гривень

Дата: 30 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У 2020 році Український культурний фонд і Державна установа, створена у 2017 році. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавством, спрямовується та координується Міністерством культури України. виділить 30 мільйонів гривень конкурсній програмі “Інклюзивне мистецтво”.

Про це повідомили на сайті фонду. 

Програму “Інклюзивне мистецтво” вперше запустили спільно з Британською радою поточного року. Основні фокуси проєктів, які беруть участь у відборі, стосуються залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецького життя, доступності культурного продукту для людей з інвалідністю та рекламування інклюзивного мистецтва в Україні.  

Цьогоріч до УКФ за підтримкою в межах програми звернулись автори 168 проєктів, з яких 39 отримали гроші

У 2020 році програма підтримуватиме такі напрями: візуальне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн та мода, перформативне та сценічне мистецтва, культурна спадщина, література та видавнича справа, культурні та креативні індустрії.

Проєктні заявки приймаються до 15 січня 2020 року. 

Нагадаємо, що нещодавно в Україні вперше створили тактильні альбоми для незрячих про вітчизняну і світову культуру та відкрили дитячу онлайн-бібліотеку книжок шрифтом Брайля.

Раніше ZMINA також розповідала про те, як українські музеї передбачають інклюзію для незрячих дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter