На Херсонщині вбили нардепа Ковальова, якого підозрювали в колабораціонізмі

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Залізному Порту, що на Херсонщині, вбили нардепа Олексія Ковальова. Чоловіка підозрювали в колабораціонізмі та державній зраді, тому він перебував у розшуку. 

Про це повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

Фото: Depo.ua

“З’явилась інформація, що в Залізному Порту вбито екснардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого “міністра” повідомляли й пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили”, заявив Хлань.

Інформацію також опублікувало херсонське видання “Мост”. Декілька джерел медіа в правоохоронних органах опосередковано підтвердили інформацію про смерть Ковальова. Однак ЗМІ зазначає, що джерела обережні з твердженнями, оскільки є ймовірність інсценування.

Як розповідають місцеві мешканці, біля будинку Ковальова у Голій Пристані сьогодні бачили багато озброєних російських військових, це підтвердив і заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. Хоча про замах росіяни казали як про такий, що відбувся у Херсоні.

Нагадаємо, що в червні проти народного депутата Олексія Ковальова, обраного від партії “Слуга народу”, порушили кримінальну справу за статтею колабораційна діяльність. ДБР встановило, що депутат співпрацює з окупаційними силами Росії на тимчасово захопленій території Херсонщини. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованого Криму, а далі її реалізують у РФ. Також на Херсонщину завозять паливно-мастильні матеріали з півострова.

У липні суд арештував майно депутата-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова для конфіскації на користь держави. Тоді, за словами ексгенеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, Ковальову загрожувало довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter