ДБР оголосило підозру за колабораціонізм депутату Ковальову

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Проти народного депутата Олексія Ковальова, обраного від партії “Слуга народу”, порушили кримінальну справу за статтею колабораційна діяльність.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Фото: Слово і діло

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює із окупаційними силами Російської Федерації на тимчасово захопленій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованого Криму, а далі її реалізують у РФ. Також на Херсонщину завозять паливно-мастильні матеріали з півострова.

“Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області. Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що Росія на Херсонщині надовго”, йдеться у повідомленні ДБР.

Водночас пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що за матеріалами ДБР ще у квітні поточного року генеральний прокурор порушив кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У фракції “Слуга народу” вже заявили, що проситимуть керівництво Верховної Ради позбавити Олексія Ковальова депутатського мандату. 

“Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після “наради” в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні”, – заявила Юлія Палійчук, речниця фракції “Слуга народу”.

Також відомо, що 28 квітня фракція “Слуга народу” призупинила членство Ковальова в партії й фракції, а також звернулася до правоохоронців. Нардеп вже тоді спілкувався з російськими військовими на Херсонщині. За його словами, загрози його життю і здоров’ю немає, що викликало побоювання серед української влади щодо його можливої роботи на країну-окупанта. 3 травня депутати виключили Ковальова зі складу фракції “Слуга народу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter