На Херсонщині росіяни облаштували окремі місця для ув’язнення своїх дезертирів

Дата: 24 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій Херсонщині російські військові облаштували окремі місця для утримання дезертирів. 

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Фото: Reuters

Ще в травні українська розвідка повідомляла, що дедалі більше російських солдатів відмовляються йти на війну з Україною, а в липні Генштаб ЗСУ називав дезертирство серед окупантів систематичним явищем.

У численних перехопленнях, опублікованих СБУ, російські солдати розповідали рідним про нестерпні умови та ставлення командирів. За словами Хланя, однією з причин того, що на Херсонщині російські командири почали ув’язнювати військових, стало бажання, щоб ті не спілкувалися з рідними. 

“Щоб не було дезертирства, щоб батькам і знайомим на Росію не дзвонили, не плакались. Ось така іронія долі. “Своїх нє бросаєм” – чи як там “друга армія світу” обіцяє російським військовим? Кидають і навіть на підвал”, – коментує ситуацію депутат. 

Тримають російських солдатів, за даними Хланя, на території окупаційних військових частин.

Російських солдатів, які відмовляються йти на війну, утримують проти їхньої волі не тільки на Херсонщині. Раніше російським журналістам вдалося дізнатися про те, що контрактників, які відмовилися йти на передову, тримали в тимчасово окупованому Луганську.  

Нагадаємо, що Херсонщина є одним з регіонів, де російські військові викрадають найбільше людей, серед яких активісти, місцеві політики, вчителі та інші цивільні. 

Для утримання заручників окупанти використовують будівлі СІЗО, у деяких населених пунктах, наприклад у Новій Каховці, облаштовують для цих цілей гаражі та підвали, а в Херсоні людей тримають і на території дитячого приймальника-розподільника. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter