На Херсонщині окупанти змушують дітей залучатися до проросійських організацій – розвідка

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини намагаються залучити українську молодь до новостворених проросійських організацій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Фото з відкритих джерел

“Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд серед української молоді. Одним з головних елементів цієї політики стало так зване “військово-патріотичне виховання”, – зазначає ГУР.

З цією метою активно формуються “громадські організації” на зразок “Молоді будівельники Херсонської області”, “Молодь Херсона” тощо. Участь в них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру.

Водночас старше покоління регіону залучається до таких новостворених організацій як “Союз матерів Херсонської області” та “Організація ветеранів Херсонської області”.

“Щоб створити уяву про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму, активно пропагується участь в організованому “Міносвіти РФ” проєкті “Твій крок”. У “Федеральному агентстві зі справ молоді РФ” анонсовано проведення на окупованих територіях загальноросійських дитячо-юнацьких конкурсів “Планета великих змін” та “Велика зміна”, – додає ГУР.

Крім того, 31 липня юнармійці з “ДНР” візьмуть участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, що “Юнармію” створили у 2016 році за ініціативи Міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Крім навичок командної взаємодії, там готують до служби у Збройних силах РФ.

У Криму організація з’явилася, як і в Росії, в 2016 році. За інформацією пресслужби Чорноморського флоту Росії, станом на 2021 рік до лав юнармійців у Криму вступили 29 000 дітей, тобто кожен десятий учень півострова.

Потрапити до “Юнармії” можуть діти 8–18 років за заявою батьків. На пропагандистських телеканалах в ОРДЛО та Криму розповідають “мотивуючі сюжети” про дітей, які тренуються в Юнармії. На відео вони відпрацьовують антитерористичну операцію – звільняють заручників, захоплюють терористів або “не здають інформацію”, потрапляючи у полон, розміновують територію. 

Юнармійці, яким виповнилося 18 років, отримують листи-запрошення на “співбесіду у зв’язку зі стартом призову в Росії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter