На Херсонщині четверо людей підірвалися на російських мінах, усі вони зазнали тяжких поранень

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися
Двоє мешканців Високопільської громади натрапили в полі на міну, що здетонувала. Ще один чоловік також підірвався у полі, це сталося поблизу села Костирка. Крім того, мешканець Великоолександрівської громади зазнав поранень унаслідок вибуху протипіхотної міни “пелюстки”. Усіх чоловіків ушпиталили.
 
Про це повідомила пресслужба Херсонської ОВА та очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Фото: ДСНС

“У полі поблизу села Іванівка двоє чоловіків, 24 та 18 років, натрапили на російську міну. Вона здетонувала, через вибух місцеві жителі дістали тяжкі поранення”, йдеться у повідомленні.

Через вибух обидва чоловіки дістали тяжкі поранення. Один постраждалий втратив обидві ноги, інший дістав поранення грудної клітки та мінно-вибухові травми. Обох потерпілих доправили до лікарні у Кривому Розі.

Ще одним постраждалим, за даними ОВА, став 25-річний  житель Великоолександрівської громади, який підірвався на залишеній росіянами протипіхотній міні “пелюстці”.
 
Фото: АрміяInform. Міни “метелики”, або “пелюстки”

“Зі слів очевидців, у полі поблизу села Іщенка потерпілий збирав “пелюстки”. Одна з мін здетонувала у нього в руках”. йдеться у повідомленні.

З пораненнями обох верхніх кінцівок і живота постраждалий був доправлений до найближчого медичного закладу. Для подальшого лікування чоловіка планують перевезти до Кривого Рогу.

Четвертий цивільний мешканець Херсонщини, який постраждав за сьогодні, оглядав поле і натрапив на російську міну поблизу села Костирка Високопільського району.

“Годинами раніше у Бериславському районі, біля сіл Іщенка та Іванівка, на полях підірвалися ще троє людей. У трагічному підсумку – 4 людини з тяжкими травмами знаходяться у лікарнях”, – написав Прокудін.

В ОВА нагадали, що мінна небезпека на Херсонщині залишається вкрай високою, і застерегли від відвідування територій, які ще не обстежили сапери.

Нагадаємо, що після звільнення частини Херсонщини від російських військових сили Національної поліції та ДСНС у регіоні знищили близько 32 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні хочуть створити центр гуманітарного розмінування, який виконуватиме функції аналітичного центру та узагальнюватиме інформацію щодо потреб розмінування в міністерств, ОВА, країн-партнерів та міжнародних організацій.


Коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Такими злочинами вважають:

  • невибіркові обстріли цивільних об’єктів;
  • умисні вбивства та заподіяння тяжких страждань;
  • викрадення і незаконні арешти цивільних;
  • катування і нелюдське поводження;
  • зґвалтування;
  • мародерство;
  • примус українських громадян служити в збройних силах РФ;
  • використання населення як “живих щитів”;
  • депортацію до Росії чи на окуповані нею території;
  • напади на військових, які припинили брати участь у воєнних діях;
  • віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста;
  • використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів);
  • використання отруйних речовин;
  • напади на релігійні й культурні установи тощо.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу info@humanrights.org.ua. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Раніше ZMINA оприлюднила перелік організацій, куди можна звернутися як по безкоштовні, так і по платні психологічні консультації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter