На Харківщині двоє цивільних постраждали унаслідок підриву на вибухівці

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На деокупованій Харківщині на вибухонебезпечних предметах підірвалися чоловік та 13-річний хлопчик. Дитину госпіталізували.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Фото: УНІАН/Віктор Ковальчук

За даними голови Харківської ОВА, 29 червня окупанти вели артилерійські та мінометні обстріли прикордонних та прифронтових територій Куп’янського та Чугуївського районів.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Вовчанськ Чугуївського району, Кислівка та Берестове Куп’янського району та інші. Інформація про постраждалих та масштабні руйнування не надходила“, – зазначив посадовець.

30 червня близько 3:30, у селищі Панютине Лозівського району 13-річний хлопчик знайшов на власному подвір’ї вибуховий пристрій (ймовірно, гранату), взяв до рук, після чого стався вибух. Дитину госпіталізували з пораненнями.

Крім того, в селі Чернещина Ізюмського району на території сільськогосподарського підприємства “Новий шлях” трактор МТЗ-80 підірвався на невстановленому вибуховому пристрої. Тракторист дістав незначні ушкодження та не потребував госпіталізації.

Олег Синєгубов також зазначив, що на Харківщині триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 162 вибухонебезпечних предмети.

Нагадаємо, 26 червня у місті Південне Харківської області внаслідок підриву невідомого предмета травмувався семирічний хлопчик.

Раніше ZMINA писала, що на Харківщині внаслідок підриву на невідомій вибухівці загинула жінка, троє дітей та чоловік отримали поранення. Трагедія трапилася 2 червня поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине. 37-річна жінка загинула на місці. Троє дітей, серед яких дві дівчинки 12 й 15 років та 12-річний хлопчик, а також батько отримали поранення, тож їх шпиталізували.

Читайте також: Мінна небезпека. Як вберегти дитину від раптової загибелі?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter