На Харківщині зрадника, який співпрацював з “вагнерівцями”, відправили за ґрати на 15 років

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині до 15 років ув’язнення засуджено зрадника, який співпрацював з представниками ПВК “Вагнер” та ФСБ Росії під час окупації Вовчанська.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Джерело: пресслужба Офісу генпрокурора

Прокурори в суді довели, що з перших днів окупації міста чоловік, відомий у кримінальних колах як Чиж, отримав від росіян завдання збирати “данину” з фермерських господарств за можливість продовження господарської діяльності. Вона становила 50 доларів США з кожного гектара землі. У такий спосіб він отримував від 20 до 60 тисяч доларів США, які передавав окупантам.

Згодом зрадник поїхав на зустріч із представником управління ФСБ РФ у Бєлгородській області, де йому запропонували очолити окуповану Вовчанську громаду. Він пристав на цю пропозицію.

У березні минулого року засуджений організував незаконний збір підписів за відставку чинного Вовчанського міського голови та планував сам очолити місто. Для цього відбулося “голосування”. 

Чоловік організував масовий захід та влаштував показове підняття російського прапора біля Будинку культури Вовчанської міськради під супровід гімну країни-агресора.

Засуджений встиг надати вказівки вчителям: на загальній нараді наказав вилучити проукраїнські теми з процесу навчання, а учасників АТО, учасників патріотичного руху “Азов”, загиблих учасників Революції гідності представляти як злочинців.

Суд визнав чоловіка винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засуджений повністю визнав свою провину, йдеться в повідомленні. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Черкащині правоохоронці викрили ще одну агентку ФСБ РФ. За вказівкою росіян жінка збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter