На Харківщині затримали чоловіка, який допомагав росіянам будувати блокпости на тимчасово окупованій території

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Працівники Служби безпеки України викрили колишнього інженера Балаклійського райавтодору, який під час окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили керівником створеного окупантами місцевого “дорожньо-ремонтного підприємства”.

Про це йдеться на сайті органу.

Фото: Служба безпеки України

Перебуваючи на “посаді” він організовував відновлення доріг для перекидання колон військової техніки РФ на східний фронт.

Також підозрюваний давав вказівки на будівництво ворожих блокпостів і розфарбовування зупинок автотранспорту у кольори російського прапора.

Крім того, він намагався залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. У разі згоди обіцяв лояльне ставлення окупантів та зарплатню в російських рублях.

Фото: Служба безпеки України

Після звільнення Балаклії чоловік намагався “залягти на дно” і таким чином спробувати уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на Харківщині прокуратури повідомили експрацівникам “Укрзалізниці” про підозру в колабораційній діяльності. Відомо, що в липні двоє жителів селища Куп’янськ-Вузловий уклали трудові контракти з так званим “генеральним директором” підприємства “Куп’янська залізниця”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter