Правоохоронці викрили двох експрацівників Укрзалізниці, які регулювали ввезення техніки РФ на Харківщину

Дата: 28 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині прокуратури повідомили експрацівникам Укрзалізниці про підозру в колабораційній діяльності. Відомо, що в липні двоє жителів селища Куп’янськ-Вузловий уклали трудові контракти з так званим “генеральним директором” підприємства “Куп’янська залізниця”.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Так, 49-річний чоловік обійняв посаду “начальника” виробничого підрозділу “Куп’янська колійна машинна станція №133”, створеного окупаційною владою, а 50-річний чоловік став його “заступником”.

На цих “посадах” чоловіки допомагали військовим РФ відновлювати залізничне сполучення з окупованою на той час частиною Харківщини. Насамперед вони сприяли ввезенню російської військової техніки.

Після деокупації селища псевдокерівник утік до Чернівців, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, а його заступник переховувався по населених пунктах Харківщини.

Проте правоохоронці визначили їхні місця перебування та затримали обох підозрюваних. Наразі вони обидва перебувають під вартою. 

Нагадаємо, що правоохоронці також викрили ще двох мешканців Купʼянщини Харківської області, які працювали на користь окупантів під час тимчасового захоплення міста. Їм обом повідомили про підозру в колабораціонізмі.

За даними слідства, мешканець міста Куп’янськ у червні на пропозицію окупантів обійняв посаду “в.о. старшого інспектора адміністративно-господарського відділу” в так званій “ВЦА Купʼянського району”. А друга підозрювана – мешканка селища міського типу Шевченкове – обійняла посаду соціальної працівниці “територіального центру соціального обслуговування”, створеного російськими загарбниками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter