На Харківщині трактор наїхав на міну, загинули двоє чоловіків

Дата: 02 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Ізюмському районі в полі трактор наїхав на міну, яка здетонувала. Внаслідок цього загинули двоє цивільних чоловіків. 

Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Фото: Поліція Харківської області

“Сьогодні близько 14:20 в Ізюмському районі між селами Вербівка та Вовчий Яр у полі підірвався трактор. Двоє чоловіків 39 та 47 років, які підірвалися сьогодні в Ізюмському районі, від отриманих травм загинули. На жаль, медики не змогли врятувати їхні життя. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих”, – повідомив Синєгубов.

Він учергове закликав місцевих пам’ятати про високу мінну небезпеку, бути максимально уважними та обережними, а також не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, береги водойм та інші потенційно заміновані території. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (“Порушення законів та звичаїв війни”) Кримінального кодексу України.

За словами очільника ОДА, щодня підсилені піротехнічні підрозділи ДСНС працюють над розмінуванням Харківщини. До цих робіт залучено понад 250 осіб та більш ніж 100 одиниць спецтехніки. Наразі в області виявили та знешкодили майже 66 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Також на Харківщині тривають роботи з відновлення електропостачання на деокупованих територіях. Багато електромереж були майже повністю знищені окупантами. У травні заплановано відновити живлення для 3500–4000 споживачів.

Раніше ZMINA писала, що з кінця лютого 2022 року внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах в Україні загинули 124 людини, шестеро з них діти. Заходи з розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. 

Нагадаємо, що протягом 25 квітня окупанти обстріляли щонайменше 17 прикордонних та прифронтових населених пунктів у Харківському, Куп’янському та Чугуївському районах. За оновленими даними, внаслідок ракетного удару по центру Куп’янська загинули двоє жінок 54 та 57 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter