За час повномасштабної війни від підриву на російській вибухівці загинули понад 120 цивільних

Дата: 23 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

З кінця лютого 2022 року внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах в Україні загинули 124 людини, шестеро з них  діти.

Про це розповів начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони Руслан Берегуля в ефірі телемарафону.

Архівне фото. Джерело: ДСНС

“На сьогодні, за нашими даними, загинули 124 українці, з них шестеро дітей. 286 дістали поранень, з них 33 дитини”, – розповів посадовець.

За словами Берегулі, на сьогодні потенційно “забрудненими” вважаються всі території, на яких велися або ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією, а також території, по яких росіяни завдавали ракетних або авіаційних ударів.

“Це приблизно 174 тисячі квадратних кілометрів, включно з морськими акваторіями”, зазначив він.

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони розповів, що площа деокупованих територій, на яких проводять обстеження, становить 45 000 квадратних кілометрів, з яких 17 000 квадратних кілометрів це землі сільськогосподарського призначення.

За його словами, заходи з розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. 

“Найбільше від ворожих мін і вибухонебезпечних речовин постраждали Харківська, Херсонська та Миколаївська області. Першочерговими місцями, де проводиться розмінування, є об’єкти критичної інфраструктури, а також об’єкти, які забезпечують електроенергією, здійснюють газо- чи водопостачання. Також до цих пріоритетів належать місця проживання населення й землі сільськогосподарського призначення”, – додав Берегуля.

Нагадаємо, 22 квітня на деокупованій Херсонщині місцевий житель загинув, підірвавшись на залишеній росіянами вибухівці. Також на Миколаївщині від вибуху протипіхотної міни постраждали двоє цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter