На Харківщині створили 10 цифрових освітніх центрів та майже 30 локацій для надолуження освітніх втрат

Дата: 18 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На Харківщині місцева влада у співпраці з ЮНІСЕФ створила десять цифрових освітніх центрів та 29 локацій для надолуження освітніх втрат.

Про це поінформував очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Ілюстраційне зображення. Фото: ЮНІСЕФ

“Створили 10 цифрових освітніх центрів; 11 локацій для занять із дітьми дошкільного віку; 29 локацій для надолуження освітніх втрат“, – зазначив посадовець.

За словами Синєгубова, наступного місяця в області почнуть функціонувати три центри життєстійкості, а ще два незабаром планують відкрити.

В процесі реалізації програми співпраці ЮНІСЕФ з громадами Харківщини доступ до навчальних матеріалів отримали майже 49 тисяч дітей різного віку: їм передали понад 17 тисяч ноутбуків, близько 7 тисяч наборів для дистанційного навчання тощо.

Також в області відкрили три молодіжні центри, провели 256 заходів для понад 5 тисяч молодих людей, профінансували 10 молодіжних проєктів мінігрантами від 75 тисяч до 150 тисяч гривень.

“Майже 160 тис. людей отримали психологічну допомогу; 5112 дітей взяли участь у навчальних заходах, понад 30 тис. дітей отримали психосоціальну підтримку і майже 39 тис. дітей отримали психосоціальну підтримку та консультативні послуги“, – додав голова Харківської ОВА.

Нагадаємо, на початку лютого поточного року в кількох районах Харківської області за підтримки ООН відкрили два заклади соціальної підтримки для людей, які постраждали від домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter