На Харківщині спалили авто антикорупційному активісту Сергієві Кудрявцеву

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Куп’янську на Харківщині невідомі підпалили автівку, що належить антикорупційному активістові Сергію Кудрявцеву, припарковану поряд з його приватним будинком.

Про це потерпілий розповів у коментарі виданню ZMINA.

Фото з фейсбук-сторінки постраждалого активіста

Інцидент трапився близько о пів на четверту ранку 29 липня 2021 року. За словами потерпілого, він прокинувся від гучного звуку і побачив, що машина горить. Викликали поліцію і пожежників, поки ті їхали, намагався загасити авто самотужки. Каже: авто рухалося на газу і, якби вогонь дістався бака, стався б вибух.

Підпал Кудрявцев пов’язує зі своєю громадською діяльністю: протестами проти вирубування лісу і проти відімкнення сіл від газопостачання.

“Завдяки нашим діям був знятий місяць тому начальник управління лісового господарства в Харківській області (дійсно, наприкінці липня місцеві медіа повідомили, що відомство отримало нового керівника – Сергія Дмитренка замість Віталія Склярова. – Ред.), і на сьогодні під питанням, чи залишаться на посадах керівники лісгоспів”, – розповідає він.

Кудрявцев зазначив також, що підпалу передувало побиття 16 червня 2021 року, коли його під будинком увечері підстерегли двоє невідомих у медичних масках. Каже, що вони зламали йому ніс, завдали струсу мозку, травми щелепи й численних гематом. За словами активіста, за фактом обох інцидентів поліція почала провадження.

Сергій Кудрявцев – один із засновників і керівник “Об’єднання громадян – координаційний центр боротьби з корупцією міста Куп’янськ”. Підприємець. Також брав участь в організації в Куп’янську Тарифного майдану.

За перше півріччя 2021 року Центр прав людини ZMINA зафіксував 53 випадки переслідування за громадську діяльність. Більшість інцидентів становили спроби знищення або псування майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter