На Харківщині росіяни обстріляли село Новоосинове, пʼятеро людей дістали поранення

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Ввечері 27 липня росіяни вчергове вдарили по Купʼянському району Харківської області. Під час обстрілу села Новоосинове окупанти поцілили у приватні житлові будинки, внаслідок цього постраждали пʼятеро цивільних – троє жінок і двоє чоловіків. 

Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Фото: Олег Синєгубов

“Вчора ввечері близько 21:15 ворог обстріляв село Новоосинове Куп’янського району. Пошкоджено 2 житлових будинки. Постраждали пʼятеро людей. 61-річну жінку госпіталізували з уламковими пораненнями”, – зазначив він. 

За словами Синєгубова, чоловіки 84 і 75 років та жінки 65 і 72 років дістали незначні травми, тому вони отримали допомогу на місці та госпіталізації не потребували. 

Проте це не єдиний обстріл за добу, внаслідок якого постраждали люди. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що 27 липня близько 00:20 війська РФ завдали удару керованою авіабомбою КАБ-250 по селищу міського типу Ківшарівка Купʼянського району. Сталося влучання поруч з п’ятиповерховим житловим будинком. Будинок пошкоджений, в одній з квартир обвалилася стіна. Крім того, пошкоджені сусідні девʼяти- та пʼятиповерхові будинки.

Фото: Харківська обласна прокуратура

З-під завалів будинку дістали тіло 74-річної мешканки. Отримали поранення троє жінок 35, 70 та 73 років і 74-річний чоловік. 

Крім того, протягом минулої доби росіяни з артилерії, мінометів та іншої зброї обстрілювали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів. Зокрема, під вогнем були Гур’їв Козачок, Уди, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Фиголівка, Дворічна, Западне та інші населені пункти.

У селах Петропавлівка та Подоли Куп’янського району та Новоплатонівка Ізюмського району через ворожі обстріли сталися лісові пожежі. А у селі Шийківка Ізюмського району ворожим обстрілом пошкоджено зерновий склад.

В області тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили понад 8 гектарів території та знешкодили 99 вибухонебезпечних предметів. 

Нагадаємо, що 22 липня війська РФ двічі обстріляли місто Куп’янськ Харківської області. Унаслідок одного з обстрілів загинула 57-річна жінка. Також через ворожий удар по селищу Дворічна поранень зазнав чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter