На Харківщині росіяни атакували FPV-дроном автівку “Госпітальєрів”, загинула парамедикиня та очільниця ГО “Старенькі” Олександра Мулькевич

Дата: 14 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 14 серпня, на Харківщині росіяни атакували з FPV-дрона евакуаційну машину добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри”, яка прямувала на виконання бойового завдання. Загинула парамедикиня, активістка, очільниця ГО “Старенькі” Олександра Мулькевич, ще одна її посестра отримала поранення середньої тяжкості. 

Про це повідомила засновниця та командирка волонтерського Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич на своїй сторінці в інстаграмі.  

Спалена автівка “Госпітальєрів” унаслідок атаки FPV-дроном на Харківщині. Фото: з фейсбук-сторінки Сергія Болвінова

За її словами, внаслідок атаки одна парамедикиня отримала поранення середнього ступеня і вже перебуває в госпіталі. Їй надають оперативну допомогу. Також обговорюється питання транспортування пораненої до київського медичного закладу.

Ще одна дівчина загинула. Це була парамедикиня, очільниця громадської організації “Старенькі” Олександра Мулькевич.

Олександра Мулькевич. Фото з її фейсбуку

Яна Зінкевич також додала, що в екіпажу закінчувалася ротація, тож медикині мали наступного дня бути вдома. 

“Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, наймирнішу і найнебезпечнішу ідею, були змушені змінити свої мирні професії і долучитись до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян іще одна обірвана молода доля відважної українки”, – Зінкевич висловила співчуття рідним та близьким.

Нагадаємо, раніше російські окупанти вдарили дроном по пункту видавання гуманітарної допомоги в Станіславі на Херсонщині, постраждали дві волонтерки 45 та 40 років.

Також російські військові вдарили FPV-дроном в евакуаційний автобус на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter