На Харківщині посадовці привласнили 5 млн грн пенсій мешканців ОРДЛО

Дата: 30 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Харківській області Служба безпеки викрила посадовців, які привласнювали пенсії мешканців ОРДЛО.

Про це повідомили у відомстві. 

Фото: apostrophe.ua

Посадовці пенсійного фонду та банку, користуючись службовим становищем, вносили неправдиві відомості до бази даних. Після цього спільники оформлювали банківські картки й отримували на них кошти. Відбувалося це без відома самих пенсіонерів, частина з яких, як припускають правоохоронці, уже померла.

Загалом схема, як розповіли в СБУ, діяла протягом декількох років. За попередніми висновками фахівців, зловмисникам вдалося привласнити приблизно 5 млн грн. У фігурантів справи вже вилучили незаконно оформлені банківські картки та чорнову документацію, яка доводить багатомільйонні оборудки із соцвиплатами.

Двом учасникам оборудки повідомили про підозру в “шахрайстві” та “несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин”. 

Нагадаємо, що в травні пенсійний фонд готувався погасити борги перед переселенцями, що сягнули 10,5 мільярда гривень лише за період 2015–2016 років. Минулого року Офіс Омбудсмана отримав близько чотирьох тисяч скарг українців, які потерпіли від збройного конфлікту, а більшість і цих скарг стосувалася саме пенсійного забезпечення. 

Фотографія обкладинки: helsinki.org.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter