На Харківщині окупанти викрали Циркунівського сільського голову Миколу Сікаленка

Дата: 21 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині російські окупанти 21 березня викрали Циркунівського сільського голову Миколу Васильовича Сікаленка.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

Микола Сікаленко. Фото із соцмереж

“Окупанти викрали Миколу Васильовича з власного будинку, за словами свідків, рушили в напрямку Липців”, – написав він.

Очільник ОВА уточнив, що спільно з правоохоронцями вони з’ясовують обставини й роблять усе можливе, щоб знайти та повернути Сікаленка.

“Окупанти вже не вперше вдаються до викрадень та чинять тиск на мирне населення. Кілька днів тому росіяни викрали голову Великобурлуцької громади. На щастя, Віктора Терещенка вдалося звільнити з полону. Переконаний, ворогу нічого не вдасться і цього разу”, – написав Синєгубов.

Раніше стало відомо, що російські окупанти викрали міського голову Берислава на Херсонщині Олександра Шаповалова.

Також ZMINA повідомляла про те, що 15 березня перестав виходити на зв’язок громадський діяч із Херсона, директор ТОВ “Таврійський парк”, член партії “Європейська партія України”, ветеран АТО Максим Негров. Як повідомляли знайомі активіста, є очевидці, що бачили його затримання російськими окупантами. Зазначається, що на момент зникнення в Негрова були проблеми зі здоров’ям. Місце перебування його невідоме.

Уже зафіксовано десятки випадків зникнення та викрадення активістів, журналістів, представників влади, які не хочуть погоджуватися на співробітництво з російськими окупантами.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter