На Харківщині чоловік залицявся до журналістки та напав на дві знімальні групи

Дата: 21 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В селищі Рогань Харківської області місцевий мешканець напав на журналістів, які знімали репортаж. Поліція відкрила щодо інциденту кримінальне провадження за перешкоджання законній професійній діяльності.

Про це повідомили у Нацполіції. 

Фото: detector.media

Знімальні групи СТБ та ТСН приїхали до селища знімати репортаж про історію 11-річної дівчинки, яку мати тиждень не пускала додому. Поліція дізналась про дитину, коли та просилась пожити у колишнього співмешканця своєї матері, в якого на той час вже мешкав її молодший зведений брат. 

Журналісти хотіли поспілкуватись з сусідами сім’ї, однак випадково натрапили на вітчима дівчинки, який назвався Аркашею. 

“Поцілував би тебе. Сподобалась”, – відповів той на запитання кореспондентки СТБ Марії Малевської

Чоловік, який вочевидь знаходився у нетверезому стані, запропонував Малевській піти з ним до РАГСу, а згодом, нецензурно лаючись, почав кидатися на операторів обох знімальних команд та намагався вибити з їхніх рук камери.

“Ідіть на ***! Записали?!”, – кричав він. 

Постраждалі, як розповів голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, не збираються писати заяву до поліції.

“(Нападник. – Ред.) настільки асоціальний тип, що це не має сенсу. За досвідом нашого суду, у справі про побиття журналістів у 2014-му році ми стільки на ті суди відходили. Стільки часу згаяли, і все марно. В цьому випадку це ще більш неефективно”, – пояснила журналістка Малевська. 

У поліції про інцидент дізнались, перевіряючи телеграм-канали. Санкція статті, за якою правоохоронці відкрили провадження, передбачає до 3 років обмеження волі.

Нагадаємо, що минулого року в Україні зафіксували майже 200 випадків порушень свободи слова, а більша їхня частка стосувалась саме фізичної агресії щодо журналістів. На Харківщині, згідно з даними дослідників, кількість випадків застосування такої агресії за рік збільшилась. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter