На фронті загинув речник 80 окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Захищаючи Україну від російських загарбників, загинув начальник служби зв’язків з громадськістю 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ (ДШВ) капітан Юрій Лелявський.

Це сталося 28 вересня, повідомила пресслужба Командування ДШВ.

Юрій Лелявський. Джерело: пресслужба 80 ДШБ

Юрій Лелявський був професійним журналістом, у цивільному житті багато років працював у різних виданнях та на загальнонаціональних телеканалах.

“У 2014–2015 роках Юрій висвітлював тривожні події на Сході України, за що був незаконно захоплений у полон проросійськими бойовиками самопроголошеної “республіки”. Розуміючи важливість інформаційної війни, Лелявський як офіцер запасу призвався до лав Збройних сил України. Обіймав посади керівника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10 гірсько-штурмової бригади та 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ”, повідомила пресслужба.

Початок повномасштабного наступу РФ капітан Лелявський зустрів на Півдні України, де його війська частина вела бойові дії. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів, йдеться в повідомленні.

Командування ДШВ ЗСУ, 80 окрема десантно-штурмова бригада та всі офіцери органів зв’язків з громадськістю окремого роду військ висловили співчуття рідним та близьким загиблого капітана Юрія Лелявського.

Раніше стало відомо, що 21 вересня на Донеччині загинув оператор телекомпанії “Приват TV: Харків” та каналу “Аль Джазіра” Дмитро Шиповський, який захищав Україну в лавах Збройних сил.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter