На фронті загинув оператор Суспільного Олексій Ольховик

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Бахмуті на Донеччині 13 березня 2023 року, боронячи Україну від російських окупантів, загинув оператор Суспільної студії та військовий Олексій Ольховик.

Про це повідомила журналістка, колишня колега загиблого воїна Анастасія Жук на своїй сторінці у фейсбуку; також цю інформацію Суспільному підтвердила його дружина.

Олексій Ольховик. Джерело: фейсбук

“Колись ти мені сказав, що, якби я тебе не взяла із собою на війну в часи ООС, ти, напевно, і не пішов би на війну повномасштабну. І, знаєш, я зараз не дуже рада, що взяла тебе із собою тоді”, – написала Анастасія Жук.

Вона розповіла, що з початком повномасштабного вторгнення Олексій Ольховик долучився до 241 бригади тероборони міста Києва, але згодом його відправили на фронт на Донеччину. У вересні 2022 року Олексій Ольховик дістав мінно-вибухове поранення і близько місяця лікувався, а після одужання знову повернувся на фронт – до Бахмута.

“Наше перше відрядження на війну було в Бахмут у 2020 році. 13 березня 2023 року ти загинув у цьому ж самому Бахмуті”, – написала журналістка.

За даними ІМІ, Олексій Ольховик – 49-й медійник, який загинув на російсько-українській війні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 41 загинув як учасник бойових дій або став жертвою російських обстрілів не під час виконання журналістських обов’язків.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у бою з російськими окупантами біля Мар’їнки на Донеччині 5 лютого 2023 року загинув співробітник “Суспільне Херсон” Сергій Клименко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter