На фронті загинув колишній оператор ТРК “Вежа” Андрій Бойко

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок ворожого обстрілу 6 квітня поблизу міста Гуляйполе Запорізької області загинув ексоператор телерадіокомпанії “Вежа” (Івано-Франківськ) Андрій Бойко з позивним “Аташе”.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ТРК, а також на сторінці компанії YANG.agency, співзасновником якої він був.

Андрій Бойко. Фото з соцмереж

Чоловік вступив до Збройних Сил добровольцем з початком повномасштабного російського вторгнення, служив командиром стрілецького взводу 102 окремої бригади Сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Був нагороджений відзнакою “За бойову звитягу”.

За даними “Детектора медіа”, Андрій Бойко з 2011-го до 2014 року навчався в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Пізніше здобув вищу освіту в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, закінчив аспірантуру в університеті ім. Короля Данила.

Працював головним оператором в ТРК “Вежа”, створював авторські телепрограми та проєкти для ютубу.

У 2018 році спільно з колегами заснував компанію “Лампа Продакшн”, пізніше її перейменували в YANG.agency.

“З першого дня повномасштабної війни Андрій вступив до лав ЗСУ і боронив життя кожного з нас в найгарячіших точках військового протистояння. Ми втратили найкращого друга, брата, частину нашої сім‘ї, з ним і частину нашого серця”, — йдеться на сторінці агенції.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в березні 2023 року на Донеччині, в бою на Бахмутському напрямку, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув журналіст інформаційного агентства Вчасно Олександр Цахнів.

Також у березні на цьому ж напрямку загинув оператор Суспільної студії та військовий Олексій Ольховик.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter