На Донеччині загинув журналіст інформагентства Вчасно Олександр Цахнів

Дата: 27 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині, в бою на Бахмутському напрямку, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув журналіст інформаційного агентства Вчасно Олександр Цахнів, йому було лише 37 років.

Про це 26 березня повідомили на сайті видання.

Олександр Цахнів. Джерело: vchasnoua.com

Олександр Цахнів родом із шахтарського міста Селидове Донецької області. До того, як прийти в журналістику, був координатором руху “Сильні громади”, займався демократичною розбудовою регіону – організовував громадські заходи й ініціативи та культурні події.

Згодом зайнявся журналістськими розслідуваннями в складі Вчасно: писав про корупцію на Донеччині, нечесних посадовців.

“Проводити антикорупційні розслідування допомагав досвід роботи в казначейській службі – лише Саша міг, озброївшись терпінням та уважністю, розібратися в різних схемах і цифрах. Він без перебільшення був честю і совістю нашого колективу”, – пишуть колеги загиблого.

Також Олександр був талановитим музикантом – майстерно володів гітарою, інколи грав у гурті та завжди прикрашав будь-який захід своєю грою, розповіли вони.

На фронт журналіст пішов добровільно на початку повномасштабного вторгнення.

В Олександра Цахніва залишилися батьки, брат та дружина.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Бахмуті на Донеччині 13 березня 2023 року, боронячи Україну від російських окупантів, загинув оператор Суспільної студії та військовий Олексій Ольховик.

За даними Інституту масової інформації, він став 49-м медійником, який загинув на російсько-українській війні. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 41 загинув як учасник бойових дій або став жертвою російських обстрілів не під час виконання журналістських обов’язків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter