На фронті загинула бойова медикиня Марія Дихтяр, яка була однією з перших жінок-доброволиць

Дата: 05 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

2 вересня під час виконання службових обовʼязків на фронті загинула капітанка медичної служби Марія Дихтяр. Вона була однією з перших жінок-доброволиць в Україні.

Про це повідомив 63 окремий батальйон Сил ТрО ЗСУ.

Марія Дихтяр. Фото з соціальних мереж

“Нам важко це сприйняти й повірити. Нам усім буде важко без тебе. Бо ти була сонечком. Наш батальйон осиротів на чудову і світлу людину. Та ти будеш з нами завжди. Любимо тебе”, – зазначили побратими й посестри Дихтяр.

У Сокальській міській раді розповіли, що Марія була учасницею антитерористичної операції з 2015 року і протягом трьох років очолювала медичну службу у 25 окремому мотопіхотному батальйоні “Київська Русь”. Від початку російсько-української війни вона виконувала обов’язки медикині в зоні активних бойових дій.

У 2022 році Марію Дихтяр нагородили президентською медаллю “За врятоване життя”, а у 2023-му вона отримала орден “За мужність” III ступеня.

“Її високий професіоналізм, мужність, відданість справі порятунку побратимів високо оцінювали всі, хто разом з нею ніс службу. Вона врятувала сотні життів побратимів, іноді вивозила хлопців з-під обстрілів, ризикуючи своїм життям”, – зазначили в раді.

Нагадаємо, що у серпні в Луганській області поблизу села Греківка Сватівського району загинула старша стрільчиня-операторка 3 окремої штурмової бригади Юлія “Тиша” Бояновська. Їй було 19 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter