У Мар’їнці на Донеччині журналісти ТСН потрапили під обстріл касетними бомбами

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Знімальна група ТСН телеканалу 1+1 у складі Олександра Загородного, Івана Головача та Віталія Овсяннікова під час виконання професійних обов’язків потрапила під російський обстріл касетними бомбами в місті Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомляється на сайті медіа.

Скриншот з відео ТСН

У сюжеті від 12 травня йдеться, що російські війська щодня обстрілюють місто з літаків, гелікоптерів, “градів” та артилерії.

За свідченням журналістів, за лічені секунди усю центральну частину Мар’їнки накриває суцільними вибухами. Запальні частинки падають просто перед журналістами і військовими.

“Оператор фіксує злочин росіян на камеру, і група разом із військовими терміново виїздить із-під обстрілів”, — йдеться у сюжеті.

Журналістам вдалося поспілкуватися з місцевими жителями, які попри небезпеку залишаються у місті, але недовго, адже з боку Донецька знову лунають вибухи. За словами військових, це ворожа авіація розбиває елеватор і промзону.

Нагадаємо, що 12 травня під російський обстріл у Донецькій області неподалік міста Сіверськ потрапили кореспонденти естонського каналу ERR Антон Алексєєв та Крістьян Свіргсден, журналісти естонського видання Postimees Яанус Пийрсалу й Дмитрій Котюх, а також кореспондент німецької Welt Альфред Хакенсбергер.

Нагадаємо, що на переконання ексречника місії ОБСЄ на Донбасі, провідного аналітика The Atlantic Council і коментатора CNN Майкла Боцюрківа, в Україні журналісти є “умисними мішенями для російських окупантів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter