На Донеччині німецькі та естонські журналісти потрапили під обстріл росіян

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Кореспонденти естонського каналу ERR Антон Алексєєв та Крістьян Свіргсден, журналісти естонського Postimees Яанус Пийрсалу й Дмитрій Котюх, а також кореспондент німецької Welt Альфред Хакенсбергер потрапили під російський обстріл у Донецькій області неподалік міста Сіверськ.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Джерело: Детектор медіа

За кілька кілометрів від міста автівкам знімальних груп довелось зупинитися через початок обстрілу.

Як розповів Хакенсбергер під час включення вже з безпечного місця, це був безпілотник, вони чули свист ракети, яка падала і влучала в житловий район. Потім був “типовий феєрверк з окремих бомб протягом більше хвилини”, описав він інцидент.

Алексєєв уточнив, що з того місця, де зупинилися журналісти, було видно, що місто знаходиться під сильним вогнем, багато будинків вже горить.

Пролежавши під вогнем 15 хвилин, вони вирішили залишити це місце, тим більше, що неподалік медійників уже летіли уламки касетних боєприпасів.

Про постраждалих внаслідок обстрілу не повідомляється.

Нагадаємо, що на переконання ексречника місії ОБСЄ на Донбасі, провідного аналітика The Atlantic Council і коментатора CNN Майкла Боцюрківа, в Україні журналісти є “умисними мішенями для російських окупантів”.

Раніше виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк заявила, що через російську агресію Україна стала найнебезпечнішою країною для роботи журналістів у світі.

Україна за всі роки незалежності не стикалася з таким безпрецедентним тиском на свободу слова, який зараз чинить Росія, сказала вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter