На Донеччині загинув військовий та квір-митець Артур Сніткус

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Під час виконання бойового завдання в Донецькій області загинув український художник, музикант і стиліст Артур Сніткус. Йому було 36 років.

Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Артур Сніткус. Фото з фейсбук-сторінки Sasha Kurmaz

Герой віддав своє життя 7 червня під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Співчуваємо всім рідним та близьким захисника. Щиро розділяємо біль утрати та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять нашому захиснику!” – написав він.

Артур Сніткус народився 13 травня 1988 року в Тернополі. У своїй творчості, як пише “Українська правда”, він виявляв себе як відкрита квір-персона, постійно долучався до мистецьких майстерень у Києві, Одесі та інших містах.

Робота Артура Сніткуса в київських майстернях на Андрущенка. Фото: Сергій Моргунов

Його близькі та друзі діляться спогадами про Артура в соцмережах, додаючи його фотографії та відео. Зокрема, художник Олександр Курмаз згадує митця так: “Пам’ятаю, як він мене одразу вразив своїм неперевершеним почуттям гумору, відкритістю та артистизмом. Ми час від часу перетинались на різних подіях, не були близькими, але завжди весело проводили час разом. Поруч з ним завжди було тепло і затишно”.

А координаторка культурних проєктів Culture Helps в zusa Наталія Мартиненко зазначила: “Артурчику, спочивай з миром та силою. Ти наш душевний легендарний ангел. Ікона українського квір-андеграунду. Твій прекрасний голос завжди був сповнений енергії та сили, який ми назавжди збережемо в наших серцях у пам’яті про тебе”.

Нагадаємо, що в Харківській області загинув військовий фотограф Арсен Федосенко внаслідок важкого поранення від влучання керованої авіабомби. Фоторепортажі Арсена про війну зʼявлялися в стрічках інформаційних агенцій протягом двох років і вже після того, коли він перейшов на службу до Генерального штабу ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter