На Донеччині загинув пластун Євген Лісовий

Дата: 27 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У зоні бойових дій на Донеччині загинув активний учасник Пласту і військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Збройних сил України Євген Лісовий.

Про це повідомляє ПЛАСТ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фото: Леоніда Мацієвського

Євген Лісовий навчався у Житомирі в загальноосвітній школі номер 36, був учасником міської молодіжної організації “Станиця Житомир Пласту  – Національної скаутської організації України”.

“Український патріот, таких ще пошукати. Він у “Пласті” був та, коли був малим, і коли з ним говорили російською, він казав: “Я вас не розумію”, – пригадує мама Євгена Лісового Світлана.

Юрій, заступник командира роти, в якій служив загиблий пластун розповів, що побратими цінували Євгена та йшли разом в бій.

Молодий хлопчина, який, в умовах, яких ми перебували, поводив себе як справжній чоловік та боєць. Для нас він назавжди залишиться Героєм”, – розповів Юрій.

Лісовий мав пластове псевдо “Не знаю”. З початком повномасштабного російського вторгнення добровільно пішов до війська. Служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді Збройних сил України. Брав участь у визволенні Херсона, де отримав важке поранення. Після реабілітації брав участь в обороні Донеччини, де загинув у зоні активних бойових дій.

Поховали українського захисника на кладовищі в Житомирі 26 травня 2023 року.

У Євгена Лісового лишилася мати та десятирічна сестра.

Раніше унаслідок важкого поранення помер військовий та активіст SavePoltava Юліан Матвійчук.

Нагадаємо, також на Донеччині загинув волонтер і військовослужбовець Володимир Тихенко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter